Lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un pamatfunkcijas, tajā tiek izmantotas pirmās puses obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Nolūkā uzlabot tīmekļa vietnes funkcionalitāti un saturu, ar Jūsu piekrišanu papildus šajā tīmekļa vietnē var tikt izmantotas pirmās puses statistikas sīkdatnes, lai analizētu apmeklējumu statistiku. Uzzināt vairāk

Piekrītu visām sīkdatnēm Izmantot nepieciešamās sīkdatnes

Izstāde "Viktorijas laika rotas"

18.04.2024. 10.00–18.00
Liepājas interjera muzejs ''Hoijeres kundzes viesu nams'' (Kungu iela 24, Liepāja)

Sākot ar 20. decembri Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejs Kungu ielā 24 aicina uz Viktorijas laika rotaslietu izstādi, kurā skatāmas 19. gadsimta rotas no modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas.

Izstādē aplūkojami dažādi rotu un aksesuāru veidi, kas atspoguļo Viktorijas laikā valdošās rotu tendences Eiropā, sākot no jostu sprādzēm, Portbouquet ziedu turētājiem, greznām piespraudēm, šatelīnām, auskariem, diadēmām, rokassprādzēm ar iekļautiem antīko grieķu un romiešu tēlu atveidiem, līdz pat jūgendstila krāšņajām matu sprādzēm, ko raksturo rotājumi ar savītu ziedu motīviem.

Izstādē iekļauti arī unikāli 19. gs. vēdekļi, rokassomas un citi dāmu aksesuāri, kas rada ļoti pievilcīgā laikmeta piegaršu.

Viktorijas laika rotu izstāde Liepājas interjera muzeja otrajā stāvā, Stenderu konditorejā būs apskatāma no 2023. gada 20. decembra līdz 2024. gada 28. aprīlim.

Ieejas maksa izstādē: 3 EUR un 2 EUR (senioriem, uzrādot pensionāru apliecību).

Izstādi veido Liepājas muzejs sadarbībā ar modes vēsturnieku Aleksandru Vasiļjevu un Aleksandra Vasiļjeva fondu Lietuvā.

Sīkdatņu iestatījumi
Aizvērt×

Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.
Izmantojot Google tulkotāju, tiek piekrists pirmās puses mārketinga sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.