Lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un pamatfunkcijas, tajā tiek izmantotas pirmās puses obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Nolūkā uzlabot tīmekļa vietnes funkcionalitāti un saturu, ar Jūsu piekrišanu papildus šajā tīmekļa vietnē var tikt izmantotas pirmās puses statistikas sīkdatnes, lai analizētu apmeklējumu statistiku. Uzzināt vairāk

Piekrītu visām sīkdatnēm Izmantot nepieciešamās sīkdatnes

Ekspozīcija "Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā"

26.06.2019. 10.00–18.00
Liepājas muzejs, lielā zāle (Kūrmājas prospekts 16, Liepāja)

Liepājas muzejā skatāma jauna interaktīva ekspozīcija “Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā”, kas stāsta par Latvijas Neatkarības karu un Pagaidu valdības darbību šajā nozīmīgajā vēstures posmā.

Ekspozīcija izvietota divās Liepājas muzeja otrā stāva zālēs. Liepājas muzeja vēsturniece, ekspozīcijas satura autore Inna Gīle norādīja, ka tā laika sajūtas radīšanai pirmajā zālē apskatāmi priekšmeti, kuri lietoti Latvijas Neatkarības kara laikā. Šajā zālē apmeklētāji varēs uzzināt par politisko, militāro, ekonomisko, sociālo un kultūras dzīvi Liepājā no 1918. līdz 1920. gadam, kā arī iepazīties ar liepājniekiem un Liepājas aizstāvjiem – Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem.

Otrā zāle veltīta Latvijas Pagaidu valdībai, īpaši akcentēta situācija pēc 1919. gada 16. aprīļa puča – Hansa fon Manteifela vadītās Baltijas landesvēra triecienvienības kopā ar vienu brīvkorpusu īstenotā apvērsuma Liepājā, kad valdība sabiedroto valstu aizsardzībā patvērās uz tvaikoņa “Saratov”. Būs iespēja aplūkot Pagaidu valdības ministru portretus, kā arī ar interaktīva vēstījuma starpniecību gūt izpratni par Neatkarīgas kara laiku Latvijā.

Ekspozīcija Latvijas simtgades ietvaros tapusi pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Latvijas Valsts simtgades biroja un Liepājas pilsētas pašvaldības un Kultūras pārvaldes atbalstam. Ekspozīcijas māksliniecisko koncepciju izstrādājusi un realizējusi SIA “Dd Studio”.

 

Sīkdatņu iestatījumi
Aizvērt×

Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.
Izmantojot Google tulkotāju, tiek piekrists pirmās puses mārketinga sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.